Termékek Menü

VELUX tetőablak kiválasztása

A megfelelő tetőtéri ablak kiválasztása

 

A VELUX kínálatában sokféle ablaktípus és méret található, melyek egyenként vagy csoportosan is beépíthetők, felszerelhetők árnyékolókkal, elektromos működtetéssel akár utólag is. Ahhoz azonban, hogy a felhasználó számára a legjobb megoldást kínálhassuk, lényeges a szempontok körültekintő kiválasztása.

 


VELUX méretválaszték

A VELUX tetőtéri ablakok típus- és méretválasztékát úgy alakítottuk ki, hogy megfeleljen minden, a tetőtér egyedi kialakítását célzó ízlésnek és igénynek.

A tetőablak méretének kiválasztása

A fényviszonyok mellett a az ideális kitekintés is igen fontos szempont egy tetőtéri ablak kiválasztásánál. De mi alapján lehet meghatározni, hogy mekkora ablakra van szükségünk?

A helyes ablakbeépítési magasság megválasztása

Tetőterek beépítésénél az egyik leggyakoribb kivitelezési hiba  - a tetőtéri ablak méretének rossz megválasztása mellett - az ablak helytelen magasságba történő beépítése.

Árnyékoló méretének kiválasztása

Ahhoz, hogy meg tudja rendelni az Ön által kiválasztott árnyékolót, pontos adatokra van szükség. Hogyan derítheti ki, hogy pontosan milyen méretű árnyékolóra van szüksége?

Alsó vagy felső kilincs?

A tetősíkablakok kiválasztásakor vannak olyan apróságnak tűnő választási szempontok is, amelyeket talán első látásra nem is veszünk észre, később viszont sok kellemetlenséget okozhatnak.

Ablaktalan helyiségek

Sok házban és lakásban a fürdőszoba, a folyosó vagy a gardrób csak akkor jutnak természetes fényhez, ha az ajtajuk nyitva van

Fényviszonyok a tetőtérben

A tetőtérben kialakuló fényviszonyokat több összetevő is befolyásolja. A hatósági előírások mellett a bevilágító felületek mérete, elhelyezése és a különböző tetősíkokon való elosztása mind-mind átgondolandó. Emellett a kitekintés lehetőségét is biztosítani kell, miközben a mélyebben fekvő terek is világosak maradnak.

Hogyan működtessük tetőtéri ablakunkat?

A VELUX tetőtéri ablakok manuálisan, kézi és elektromos távműködtetéssel is nyithatók-zárhatók. Az sem közömbös a kényelmes felhasználás szempontjából, hogy alsó vagy felső nyitószerkezettel rendelkezik az ablak.

Miért pont VELUX ablakot?

A VELUX több mint 60 éves tapasztalattal rendelkezik a tetőtéri ablakok gyártásában. A folyamatos fejlesztéseknek, a legmodernebb gyártástechnológia alkalmazásának köszönhetően, termékeink a legszigorúbb minőségi előírásoknak is megfelelnek.

Kézi működtetés

A legkényelmesebb működtetés érdekében a középső tengely körül forduló VELUX tetőtéri ablakok (GZL, GGL, GGU) nyitószerkezete az ablakszárny felső részén található. 

VELUX ablakok egyszintes épületekben

Főként a kis tetőhajlásszögű ("mediterrán jellegű") családi házak sajátossága az egy szinten lévő, mély helyiségek használata, melyek hatékony természetes megvilágítása és szellőztetése csupán homlokzati nyílászárókkal nem oldható meg.

VELUX ablakok nagy alapterületű helyiségekben

A különböző helyiségek más-más megvilágítást kívánnak meg, ezért a tetőtéri ablakokat is különböző számban és méretben, más-más tetőfelületre kell helyezni.

A tetőtér szellőztetése

A tetőtérben különösen fontos a megfelelő módon végrehajtott renszeres szellőztetés, ehhez szeretnénk néhány tanáccsal szolgálni.